Blond

Toon als Tabel Lijst
Sorteren op
Tonen per pagina

Duvel Groen 7% 1x25cl

Duvel Groen is een helder bier van hoge gisting. Gefilterd met een alcoholgehalte van 7% In de jaren 60 werd dit bier gelanceerd naar aanleiding van de Gentse Feesten. De afdronk van dit fris en hoppig bier is kort maar dorstlessend. Kortom, Duvel Groen heeft wat weg van een typische pils maar heeft net dat tikkeltje meer.
€ 2,60 incl. BTW

XL HET NIEUWE VERJAARDAGSBIER VAN DE DOLLE BROUWERS 1x33cl

DE DOLLE BROUWERS HEBBEN EEN NIEUW BLOND BIER OP PUNT GEZET: XL wat staat voor '40' in Romeins schrift. Het bier is een PALE ALE, gebrouwen met amber mout en gehopt met bellen Whitbread Golding Variety uit de streek van Poperinge.Er is ook gebruik gemaakt van Dry hopping en gedroogde sinaasappelschillen. Het bier is niet-gefilterd, en zoals de traditie het wil, mét nagisting in de fles (op in het vat). De datum van het brouwen van het eerste officieel brouwsel vond plaats op 15 November 1980. Dit herinneren we door een nieuw bier te maken. DE DOLLE BROUWERS waren wel de pioniers van de CRAFT bieren in België. In de VERENIGDE STATEN was dit SIERRA NEVADA BREWING C°. Die brouwden hun eerste officieel brouwsel op exact dezelfde dag. Maar als we de aardrijkskunde erbij halen kunnen we stellen dat De Dolle Brouwers eerst waren gezien de zon van rechts naar links draait op een wereldkaart. De Amerikaanse brouwerij is altijd gegroeid en brouwt nu meer dan 500.000HL per jaar en heeft er een nieuwe bijgebouwd. De Dolle Brouwers brouwen 1.500HL speciaalbieren die over heel de bierdrinkende wereld zijn gegeerd. Het etiket is een aquarel van de brouwerij die gesticht is in 1835, vernield in de eerste wereldoorlog en terug opgestart in 1921. (terug een verjaardag om te vieren, eens opzoeken wanneer dit was geweest hopelijks is de VIRUS waarvan de naam me momenteel ontglipt niet meer aktief en kunnen we daar samen het glas op heffen).
€ 4,25 incl. BTW

Belgoo Magus 6,6%

Blond moutig 4 granen bier. Gebrouwen met: Gerstemout, Tarwemout, Spelt, Haver. Fruitige aroma's (geel steenfruit - perzik) met romige toetsen. Toegevoegde kruiden curaçao sinaasappelschil.
€ 2,50 incl. BTW

Luppo 6.5%

Blonde Belgische medium bittere IPA. ​ Gebrouwen met een unieke combinatie van 2 verschillende graansoorten: Gerstemout Haver ​ Intensief koud gehopt met de exotische hopsoorten Amarillo en Citra.
€ 2,50 incl. BTW

Moinette Bio 7.5 % 1x75cl

De Moinette Bio* is een blond hoge gistingsbier met hergisting in de fles. Het werd gecreëerd in 1990 en was samen met de Saison Dupont Bio* één van de eerste twee biologische* bieren. De Moinette Bio* heeft moutaroma’s gekoppeld aan fruitigheid en fijne hop. Het is erg dorstlessend, te danken aan een evenwicht tussen zachtheid, fruitigheid en bitterheid. Door de lange hergisting in de fles wordt dit een zeer complex bier.
€ 7,50 incl. BTW

Curtius 7% 1x75cl

Curtius is een blond bier, gebrouwen met hoogwaardige producten van de beste kwaliteit. Een bier met een licht aroma en een verfrissende smaak. Samengesteld uit verschillende soorten malt, gisten en tarwesoorten, die de basis vormen voor haar aangename lichtheid, terwijl de toevoeging van hopscheuten haar een subtiele bittere, florale en fruitige nasmaak geeft. Haar unieke smaak is het resultaat van verschillende gistingsmomenten gedurende vele maanden.
€ 6,50 incl. BTW