Sterk gemout van geur. Volmondig. Zacht zoetig en subtiel rood fruitig van smaak eerst, gevolgd door een mooie (mout- en hop)bitterheid, waarin duidelijke koffietoetsen naar de voorgrond komen. De nasmaak is licht gebrand en mooi in balans. Bron: Kristof Verhasselt
Sterk fruitig van geur, met een vleugje alcohol en subtiel wat groene hop in de neus, samen met een ietwat kruidige touch. Volmondig. Hoppy en fruitig (meloen) van smaak, een tikkeltje zoetig en met vanaf de afdronk een best potige bitterheid in de mond waarin tevens een kruidige toets zit. De nasmaak is droog. Een karaktervol bier, als eerbetoon aan een karaktervolle vrouw!
Dit bier brouwen we om Lucy Loes te eren, een heerlijke tripel van 7,5% gebrouwen met hop uit Poperinge!
De Oostendse stadsbrouwerij ’t Koelschip ontwikkelde samen met topchef Kobe Desramaults een passend en rasecht Oostends bier. KREVET is een witbier op basis van wildgeplukte lokale kruiden en frisse citrustoetsen. Puur natuur, want KREVET is ambachtelijk gebrouwen met natuurlijke ingrediënten, zonder toevoeging van smaak- of kleurstoffen. Dankzij een alcoholpercentage van 5% is KREVET de ideale dorstlesser voor elke levensgenieter au bord du mer. Verkrijgbaar in de deelnemende restaurants.
Oostende Bonsoir 8,400% een Ode aan Arno. We vieren Arno z´n leven en zijn muziek met dit bier, een hartverwarmende quadrupel met heerlijke hop uit Poperinge.
Sinds begin 2021 verkrijgbaar op vat! Vanaf maart 2022 is batch 2 verkrijgbaar op 33cl! Reserveer nu alvast al je flesjes!
Artwork: @yolandewittevrongel
#arno #koelschip #loveoostende #abconcerts #casinooostende #stubru #radio1 #foodoostende #beerporn #supportyourlocalmusicscene #8400beer
Onze Allambique 2018 is klaar. Een sour 3 jaar gerijpt op houten vaten van eik.
Single Cask betekent dat elk vat apart met de hand werd afgevuld,
zo zit er niet alleen smaakverschil op elk vat maar ook het kleur kan verschillend zijn!
De gisten die zich bevinden in Oostende zetten zich op het bier en zorgen voor deze heerlijke verfrissende SOUR! Onze zeegeuze wordt hergist in een open tank in 't Koelschip hier te Oostende! Deze krijgt een eerste spontane gisting met de zilte gisten van de omgeving! Heerlijk bij een stukje vis maar kan ook perfect als aperitief geserveerd worden! Indien te zuur dan kan een half/half perfect, gemengd met Champagne brut of de betere Cava!